Mor el rector de Santa Maria del Mar:

Dissabte va morir a Barcelona mossèn Albert Taulé i Viñas, de 75 anys, rector de la basílica de Santa Maria del Mar, l'església més visitada i emblemàtica de la capital catalana i la que celebra més casaments (168 l'any 2006). Nascut el 1932 a Sabadell, Taulé Viñas era, a més de sacerdot, un compositor de música religiosa reconegut a nivell mundial i autor, també, d'una trentena de sardanes, entre les quals Noves arrels, Llum de tardor, Caves de Sant Sadurní i Tordera bonica, les podeu escoltar des d'el Bagul Sardanista en l'emissió del 31/03/07.

Mossèn Taulé es va fer càrrec de la direcció de la basílica del barri de la Ribera el 1997. Va potenciar els actes musicals de qualitat i sota la seva direcció s'ha donat un gran impuls a la recuperació dels gremis i les confraries, entre les quals la de Santa Marta, la Mare de Déu de l'Olivera i la de Sant Magí. També durant els últims deu anys la basílica ha realitzat obres de gran importància, entre les quals la restauració de la façana, i ha projectat la remodelació total del temple.

Autor del llibre Santa Maria del Mar. Passat i present, que va ser primera matèria per a la confecció de la novel·la revelació dels últims anys, L'església del Mar, d'Ildefonso Falcones, Taulé i Viñas estava considerat un "savi".

Amb el títol de professor mercantil, va estudiar al Seminari Diocesà de Barcelona i a les universitats de Salamanca i Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en música sacra al Pontifici Institut de Sant Pius X de Roma. Va ser ordenat sacerdot el 1961.

Informació : Redacció Diari Avui - 26 Març 2007